STEINER WEET HET ZEKER: 'DAN GAAT VERSTAPPEN NAAR MERCEDES'

Guenther Steiner ziet geen reden voor Max Verstappen om Red Bull Racing op dit moment te verlaten. Mocht de Nederlander echter toch het Oostenrijkse team willen verlaten, dan wijst de voormalig teambaas van Haas één team aan als logische vervolgstap voor Verstappen.

‘’Ik denk dat het niet makkelijk wordt voor hem om onder dat contract uit te komen’’, schetst Steiner de situatie van Verstappen tegenover Sky Sports. De drievoudig wereldkampioen heeft nog een deal tot en met 2028 bij Red Bull Racing. Ook in 2024 heeft Red Bull weer een hele sterke wagen gebouwd en Steiner ziet geen reden voor Verstappen om te vertrekken.

Waar moet Verstappen heen na Red Bull Racing?

‘’Het is in het belang van Max. Hij vindt de wagen top, houdt van het team, dus als niks hem persoonlijk in de weg zit, dan zie ik geen reden voor hem om te vertrekken. Hij heeft zoveel gewonnen met het team, het team dat hem de kans gaf in de Formule 1. Als die relaties weer worden gelijmd, dan zal hij blijven.’’

Toch is het nog altijd verre van zeker dat Verstappen ook echt bij het team zal blijven. Christian Horner heeft de deur open gezet door te stellen dat mensen niet bij het team moeten blijven als ze dat niet willen en dat niemand groter is dan het team. De vraag is dan waar Verstappen naartoe zou gaan?

‘’Ik denk dat iedereen in de Formule 1 momenteel geïnteresseerd is in Max Verstappen. Het is meer de vraag waar hij heen wil. Het kan Mercedes zijn. Aston Martin is ook een optie, maar ik denk dat als Verstappen ergens anders heengaat, dat hij naar Mercedes gaat’’, besluit Steiner.

2024-03-29T07:12:19Z dg43tfdfdgfd